Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 6. november 2021

Kuku paka

Kuku paka on kana kookoskastmes ning see on tuntud suahiili roog, mida süüakse palju Ida-Aafrikas, eriti Keenias. Retsept ilmus värskes Nipiraamatus ja see tundus just lihtne, hea ja sobiv meie perele.

Mul kahjuks värsket ingverit polnud, seega kasutasin pulbrit, aga kurkum oli see-eest väga hea. Tšillit ma ka ei pannud - ikkagi eestlased ju :) Mahu lisamiseks (sööjaid oli ootamatult palju) lisasin porgandiribasid ja herneid, minu arust sobisid need väga hästi.

Väga-väga mõnus roog!

Vaja läheb (neljale):
500 g kanafileed või -kintsuliha
400 g täisrasvast kookospiima
soola-pipart
praadimiseks õli

Marinaad:
2 küüslauguküünt
pöidlaotsasuurune tükk värsket ingverit
2 suurt, võimalusel lihatomatit
pool sidrunit
soovi korral 1 tšillikaun
1/2 tl kurkumit

1. Kanale marinaadi tegemiseks koori küüslauk ja pressi suuremasse kaussi. Kaabi ingverilt lusikaotsaga koor ja riivi küüslaugu juurde. Riivi jämeda riiviga sekka ka tomatid ja poolelt sidrunilt saadud koor. Haki tšillikaun peenelt, et lisada see koos kurkumi ja 1 tl soolaga teiste marinaadiainete hulka. Sega maitseained kausis ühtlaseks. Mahedamaks tulemuseks võid tšillikauna ka välja jätta.

2. Lõika kana 2 × 2 cm kuubikuteks. Tõsta kana marinaadikaussi ja sega kätega korralikult läbi. Jäta kana pooleks tunniks toatemperatuurile maitsestuma. Kilega kaetult võid lasta kanal külmkapis maitset koguda ka paar tundi kuni üle öö.

3. Võta kanatükid marinaadist ja prae õlis igast küljest kuldseks.

4. Kuni kana praeb, valmista kaste. Selleks kalla kaussi jäänud marinaad potti ja sega hulka kookospiim.Lase kastmel 10 minutit podiseda, kuni see pakseneb.

5. Vala kookose-tomatikaste kanatükkidele pannil ja kuumuta 5 minutit. Lisa kastmesse poole sidruni mahl ja timmi maitse soola-pipraga parajaks.

6. Serveeri kanarooga riisi ja värske koriandriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar