Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

pühapäev, 17. oktoober 2021

Uppsala õunakook

 .. raamatust "Oma Maitse retseptiraamat 2005-2010".

Nagu sissejuhatuses ütleb retsepti autor, on see maitsvaim ja universaalseim õunakook maailmas. Tuleb vist nõustuda! Lisaks väga lihtne teha ka!

Mina kasutasin rasvaineks margariini (Keiju sinist) ning jahuna segu, milles oli ka mandli- ja maisijahu. Mulle meeldib, kuidas maisijahu teeb kõik hästi kollaseks ja lisab mingit mõnusat pähklimekki. Valget nisujahu läks sisse vast max 50 g. Ja piima asemel panin sisse ühe sojajogurti jäägi. Nii et seda kooki saab väga hästi teha ka siis, kui peres on piimatalumatu.

Mina ei teinud lahtikäivas küpsetusvormis, vaid tavalises keraamilises koogivormis ja sain väga hästi kätte. Sõime jäätisega ja/või vahukoorega, kes kuidas soovis. Ikkagi pühapäevaõhtu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar