Pühapäevalõunaks tegin seekord midagi eriti-eriti head, aga samas lihtsat: sea sisefileed mee-võikastmes.
Tegin täpselt nii, nagu retseptis kirjas, lisamaitsena kasutasin mingit vürtsikat sealiha maitseainet. Kõrvale tegin imelist bataadi-kartulipüreed. Seekord 4 kartulist ja 2 bataadist, aga sellest jagub neljale (v.a juhul, kui kõht pole väga tühi). Meil õnneks oligi 4 sööjat.. Liha oli u 500 g, sellest jagub ka neljale.
Lõikasin filee pooleks, sest pann oli väiksem kui lihatükk ning tõstsin praepannilt liha kastmega enne ahju panemist ümber ahjuvormi. Kastmele lisasin õige pisut vett ja peterselli, oli jumalik.Võta ahjukindel pann. Pane 3 sl või ja 2 sl mett pannile ning kuumuta tasasel tulel, kuni mesi ja või on sulanud.
Maitsesta seafilee soola ja pipraga, soovi korral ka mõne maitseaineseguga*. Pruunista pannil ümberringi (umbes 5 minutit). Siis tõsta pann kuuma ahju ning küpseta 15-20 minutit.
Võta ahjust välja. Serveerimiseks lõika seafilee paksudeks viiludeks ning tõsta soojendatud taldrikule. Nirista peale veidi kastet.
* Võib võtta tšillipulbrit, Cajuni või taco maitseainesegu, meelepärast ürdisegu jms.
See on roog, mida võib uhkusega pakkuda ka päris peentele külalistele! Eriti just bataadipüreega!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar