Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

teisipäev, 2. märts 2021

Veel ühed tervislikud ampsupallid

Peaaegu juba nagu terviseblogi! Aga elu ise suunab, sest peres on toidutalumatusega kimpus laps ja hunnik sportlasi, kellele ka tahaks tervislikku toitu pakkuda...

Ameerikas tunduvad sedasorti ampsupallid (kindlasti on olemas parem eestikeelne sõna, mul lihtsalt ei tule meelde) blogides täitsa populaarsed olevat ja neid leidub kümneid. Seekord tahtsin ära kasutada üht gluteenivaba müslit, mis sihtrühmale sugugi ei maitsenud. Lisasin ka muud müslit. Retsept tugineb sellele retseptile. Mulle kohe üldse ei meeldi see viis, kuidas kirjutatakse kilomeetrinepikkune postitus ja retsept on kuskil all lõpus ja hirmus rohkesõnaliselt. Seega konspekteerin siia lühidalt ümber:

1 tass (cup) müslit
1/2 tassi kreemjat maapähklivõid
1/4 tassi kiirkaerahelbeid
3-4 spl jahvatatud linaseemneid (asendasin kanepi - ja speltakliidega)
3-4 spl mett
1,5 tl vaniljet
3 spl kuivatatud marju-puuvilju (mul jõhvikad ja kirsid, samuti panin väikse peotäie kõrvitsaseemneid)

Ja muidugi tegin kohe kahekordse koguse. Maapähklivõid panin vist suts vähem ja lisasin kleepuvuse suurendamiseks u 1 tl või vähem vahtrasiirupit. Koguseliselt võiks vist teha kohe 10-kordse ja hoida neid sügavkülmas, aga kardan, et need süüakse salaja kohe ära. Sest need pallid on täiesti pööraselt head. PÖÖRASELT!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar