Retspt ja valmistamiskäik on sellised:
100 g martsipani
100 g suhkrut
100 g toasooja võid
2 muna
50 g nisujahu
ühe sidruni riivitud koor (3 g)
Glasuur:
150 g tuhksuhkrut
ühe väikse sidruni mahl (30 ml, mitte rohkem!)
pistaatsiapähkleid ja nt külkuivatatud sõstraid või vaarikaid
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Mikserda omavahel kokku martsipan (mina riivisin) ja suhkur. Seejärel lisa mikserdamist jätkates või. Lisa ükshaaval munad. Viimasena sega sisse jahu ja sidrunikoor. Valas tainas võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi. Küpseta u 25 min. Küpsust testi puutikuga. Jahuta kook ja pane serveerimistaldrikule.
Sega glasuuriks kokku tuhksuhkur ja sidrunimahl ning määri koogile. Kaunista meelepäraselt. Mina kasutasin hakitud pistaatsiapähkleid ja mustsõstrabeseeküpsise puru.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar