Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 22. november 2014

47. nädal: Portugali kreemikoogid

Neid Portugalist pärist kooke olen korra  mõned aastad tagasi teinud, ühe sõbra sünnipäevale. Nüüd oli sõbral jälle sünnipäev ja heldimusega meenutas  ta toonaseid koogikesi. Egas midagi, oligi hea põhjus koogitegu taasa ette võtta, et see kogemus ka siia kirja saaks.

Niisis, pasteis de nata ehk portugali kreemikoogid. Ma tegin targu topeltkoguse, sest meie peres on 5 inimest, ja sõbra peres on 5 inimest, ja kolmandas kolm, seega... nojah.

Proovisin kahte moodi: ühe nii, nagu retseptis ette nähtud, et taigen eelküpsetada, teisel pannitäiele valasin täidise kohe toorele taignale. Tulemus oli täpselt ühesugune, aga eelküpsetusega oli mässamist palju rohkem.

Sidrunit panin seekord vähem, sest see üks sidrun oli päris suur, aga tegelikult oleks võinud teisest poole ka panna. Natuke oleks võinud sidrunit maitses rohkem olla.  Aga muidu: priima!

Lisatud märkus:
Algses nami-nami retseptis oli sidruniga variant, nüüd on see ümber muudetud kreemikookide variandiks. Mina panen tavaliselt natuke sidrunit. Olles vahepeal ära käinud ja neid kreemikoooke seal mõõdutundetlt tarbinud, võin öelda, et kohapealsed meistrid on ikka kohepealsed meistrid ja selle retseptiga siin päris õiget tulemust ei saavuta, kuid need koogikesed on siiski hullupööra, lausa liiga head ka sellisel kujul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar