Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

pühapäev, 26. jaanuar 2014

Lambalihamarinaad

Lambaga on mul sihuke suhe, et see kas õnnestub ideaalselt või läheb täitsa untsu. Kuna päris sageli ikka õnnestub, siis meie pere lapsed nimetavad lambaliha oma lemmiklihaks. Sest kui ikka õnnestub, siis õnnestub suurepäraselt, suussulavalt...
Siiani pole ma taibanud retsepti üles kirjutada. Kuna täna oli jälle õnnestumine, siis püüan mälu järgi iseendale tuleviku tarbeks kirja panna, mida ma kokku segasin.
Umbes nii see oli:
u 1,5 dl vett
1/4 väiksest veisepuljongifondi karbist
2 väikest küüslauguküünt (purustatud)
1 tl -1 sl (umbes seal vahel) sinepit
1 või 2 sl sojakastet (niristasin pudelist, tõesti täpset kogust ei tea)
1 väiksem sl alõtšamoosi/marmelaadi (tean varasemast kogemusest, et võib asendada nt punasesõstramarmelaadiga)
1 sl fariinsuhkrut
1 tl kadakamarja- vms maitsesoola

See oli üks korralik kints, mis hommikul marinaadi läks. Ahju pannes raputasin veel soola ja pipart peale, kuna mingi eelmine kord tegin mageda ja see ei kõlvand sugugi hästi...
Korralikult köetud (talvises) ahjus sai olla 2,5 tundi, ideaalis oleks kõige paksem koht tahtnud olla 3,5 tundi.
See osa, mis oli allpool, marinaadivedeliku sees, ja ka õhem, oli nii imeline, et lihtsalt sulas suus.
Ja otse loomulikult tuleks potti suruda ka korralik ports kaalikaid, sest lammas ja kaalikas - need teineteiseta ei saa!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar