Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 16. märts 2019

Kaerahelbeahvatlus õuntega

Ülikiire ja ülihtne magustoit puhuks, kui poodi minna pole aega ja vahukoor on kodus olemas.
See on kaerahelbeahvatlus õuntega, olemas "100 rooga" magustoitude raamatus.
Minul oli kasutada õuna-kõrvitsapüreed, mis väga hästi sobis.

Nii palju veel, et sellest 6-le mõeldud kogusest saab ikka päris suured portsud! Sobiks väga hästi ka pidulikumaks puhuks.

Kuna netist kipuvad lingid vahel kaduma, kopin retsepti siia ringi:
50 g võid
3 dl kaerahelbeid
1/2 dl suhkurt
2-3 õuna
3 dl õuna-jõhvika või mõnda muud hapukat püreed
3 dl vahukoort
vaniljet või punši/likööri (ma ei pannud, tarbjaskonna seas on lapsi)

Sulata või pannil. Pruunista kaerahelbed võis nõrgal kuumusel pidevalt segades. Lisa suhkur.
Lase segul jahtuda. Koori ja puhasta õunad seemnetest. Lõika väikesteks kuubikuteks. Vahusta koor koos 1 spl suhkruga ja maitsesta vastavalt maitsele vanilli või alkoholiga. Paku magustoitu väikestes pokaalides või suures kausis. Põhja pane õunad või õunapüree, siis kaerahelbesegu ja peale vahukoor. Kaunista kaerahelbeseguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar