Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 16. märts 2019

Bolognese kaste

See on roog, mille tegemiseks on vist sadu retsepte. Panen siia kirja ühe, mis oli tõesti ülihea. Kõik lapsed kiitsid, et see oli parim, mis nad on saanud.

Retsept põhines Rakvere Lihakombinaadi uuel tootel: spetsiaalselt bolognese kastmeks mõeldud hakklihasegul. Pakendil oli retsept olemas, mina veidi muutsin.

1 sibul
400 gr Bolognese kastme hakklihasegu
u 3 dl passeeritud tomateid (see vedel ollus, mitte purustatud tomatid, ehkki need sobivad kindlasti ka)
1 dl loomalihapuljongit
u pool purki (0,7 l purk) vanaema kuulsat suvekõrvitsaletšot

Tegemine lihtne:
prae sibul ja hakkliha, pane juurde tomat, puljong ja letšo, lase haududa u 30 min, aeg-ajalt segades. Juurde maitseaineid (pipar, mul oli ka mingi kuivatatud aedviljasegu, itaalia segau jms).

Serveeri muidugi pennedega - need lihtsalt on parimad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar