See on roog, mille tegemiseks on vist sadu retsepte. Panen siia kirja ühe, mis oli tõesti ülihea. Kõik lapsed kiitsid, et see oli parim, mis nad on saanud.
Retsept põhines Rakvere Lihakombinaadi uuel tootel: spetsiaalselt bolognese kastmeks mõeldud hakklihasegul. Pakendil oli retsept olemas, mina veidi muutsin.
1 sibul
400 gr Bolognese kastme hakklihasegu
u 3 dl passeeritud tomateid (see vedel ollus, mitte purustatud tomatid, ehkki need sobivad kindlasti ka)
1 dl loomalihapuljongit
u pool purki (0,7 l purk) vanaema kuulsat suvekõrvitsaletšot
Tegemine lihtne:
prae sibul ja hakkliha, pane juurde tomat, puljong ja letšo, lase haududa u 30 min, aeg-ajalt segades. Juurde maitseaineid (pipar, mul oli ka mingi kuivatatud aedviljasegu, itaalia segau jms).
Serveeri muidugi pennedega - need lihtsalt on parimad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar