Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

teisipäev, 20. mai 2014

20. nädal: lõhepirukad

Seda "retsepti" on jällegi peaaegu mõtetu siia üles tähendada, aga olgu, las ta on. Et kui mul ei tule pähe, mida peolauale teha, siis siit leian idee üles.
Ühesõnaga, täiskasvanute peolauale sobivad hästi superkiired lõhepirukad, viineripirukate lähisugulased. Ega midagi muud polegi, kui osta head lõhefileed (mina sattusin Selveris soodukale ja sain hästi paksu ja mahlase filee), lõika 1,5 cm laiusteks ribadeks (võiks olla üsna ühtlased kangid), raputa üle soola ja pipraga, natuke sidrunit ka, väike tillgi ehk ei teeks paha, mässi toidukilesse ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda. Ja siis tee nii, nagu viineripirukaid, asetades lõhefileed piki lahtirullitud lehttaigna äärt, rulli kokku ja lõika sobiva pikkusega kangideks. Ahju, ja voila!

Pirukaid sõid ka lapsed (neile tegin muidugi ka veel viineripirukaid) ja ehkki pirukaid tundus päris palju olevat (kokku 1,5 kg tainast), ei jäänud järgi mitte kui midagi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar