Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

neljapäev, 12. november 2015

Kuklid

Superhead kuklid, Pereköögi kokaraamatus ja Toidutares kirjas varahommikuste kuklitena.
Mina panin poole nisujahu asemel Veski-Mati mitmevilja-jahusegu, mis n küpsetamisel mu suur lemmik. Lisaks speltajahu ja odarajahu.

Ülikohevad ja ülinämmad. Ja sellest kogusest tuli mul 16 hiigelsuurt kuklit. Oma perega jaksasime supi kõrvale vast pooled ära süüa, ehkki sihuke tunne oli, et kõik söid end pooleldi lõhki. Seega sobib ka suuremale seltskonnale.

1 dl Täisterajahu
1 dl Odrajahu (või kaerajahu)
10 dl Eriti hea nisujahu
50 g Presspärm
1 tl Sool
5 dl Piim (või vesi)
2 sl Hele siirup
0.75 dl Õli

Sega jahud omavahel (või võta suurem kogus nisujahu). Hõõru toasoe pärm soolaga vedelaks, lisa käesoe vedelik. Sega juurde pool jahusegust, siirup ja toiduõli. Sõtku juurde ülejäänud jahu (tainas peaks jääma tavalisest saiatainast pehmem). Lase tainal kausis räti all kerkida 15–30 minutit ehk kuni selle maht on kahekordistunud.

Kummuta tainas lauale, sõtku läbi ning vormi pikaks kangiks. Lõika see noaga 16–20 osaks. Veereta tükid pihkude vahel pallikesteks, lao ahjuplaadile ja lase taas kahekordseks kerkida. Pintselda pind vee või munaga.

Küpseta ahju keskosas 225° juures 10 minutit.

Kogusest valmib 16-20 kuklit.

Presspärmi asemel võid kasutada ka kuivpärmi, mida kulub kaks pakki (22 g). Lisa see tainasse viimase jahuosa hulka segatuna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar