Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

reede, 27. märts 2015

Kääritatud speltaleib a la Evelin Ilves

Evelin Ilvese raamatust "Leib".

Lihtne sai, mis küll mul vist ideaalselt välja ei tule, aga siski väga-väga hea meelega ära süüakse!

Hõõru 1 pakk kuivpärmi 1 sl sooja vee ja 1 tl suhkruga vedelaks, lase veidi seista.
Mõõda käesooja vette (3,75 dl) pool jahukogusest (kokku vaja 500 gr, seega 250 gr), seega hoolega poolvedelaks taignaks.
Kata kauss kilega ja jäta seisma (minul seisis terve öö). Vähemalt 4 tundi.
Seejärel lisa 4 2,5-3 tl soola (proovisin 4 tl-ga, tuli hirmus soolane) ja ülejäänud jahu. Evelin ütleb, et 15-25 min sõtkuda. Ma nii kaua küll ei teinud, ehkki võiks proovida - lühema ajaga sain küll kena taigna, aga kleepuvaks jäi ta ikka.

Siis vormi (küpsetuspaberiga kaetud vormi) kerkima paariks tunniks ja 230 juurde ahju. Ahjupõhja kauss veega! 25-30 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar