Ma vist leidsin oma uue absoluutse lemmik-kiirtoidu: kana-sobanuudlisupi! Jaapanis käinuna hindan ma jaapani kööki kõrgelt ning eriti nende supid on imetlusväärsed. Juhtumisi olid mul kõik koostisosad, v.a roheline sibul, kodus olemas ja tegemine ise oli üle mõistuse lihtne. Ma ei hakanud kanatükke vahepeal välja võtma, tundus tarbetu. Ja vedelikku teeks ma selle koguse kohta küll veidi rohkem. Isegi panin vähem kana... Täpselt sai otsa! Sobib imeliselt kergeks lõunaks või õhtusöögiks.
Märgin tegemise siia ka:
1 l kanapuljongit ( ma paneks 1,25 l, 1 spl sojakastet, 3 cm ingverit (õhukeste viilidena, mina panin igaks juhuks 1,5 cm jupi, paras oleks vast 2 cm jupp) - lase keema
Lisa 500-600 g kanafileed, suht jämedalt viilutatuna. Keeda tasasel tulel u 10 min
Lisa u 200-250 g sobanuudleid, keeda veel u 5 min
Lisa u 150 g suhkruherneid ja 1 porgand, peenikeste viiludena, lase keeda u 1 min
Maitseks rohelist sibulat, koriandilehti. Minul olid varsselleri lehed, sobisid ka kenasti
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar