Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

teisipäev, 22. november 2016

Hakklihavorm ubadega

Improviseerisin eri retseptide ainetel, tulemuseks üks sihuke tüüpiline meie pere lemmikroog, lihtne ja mugav.

1 sibul hakkida, praadida
Lisada hakkliha, praadida veel
Lisada 1-2 küüslauguküünt, natuke suht väikesteks tükkideks tehtud suvekõrvitsat (keegi ei osanud arvatagi, et see seal sees on), minul oli ka paar peotäit varsselleri juppe. Sobiks ka porgandijupid, pisut paprikat.
Peale 1 tomatikonserv, selle loputusvesi, maitseaineid (sh suhkrut, mis tasakaalustab tomatite happesust).
Hautada mõnda aega, lisada veel punet, basiilikut jms.
Lisada 1 purk valgeid ube tomatikastmes või muid ube.
Ja siis veel peotäis või paar munanuudleid, lintnuudleid vm kiiremalt pehmenevaid makaronitooteid. Mul olid munanuudlid, mille murdsin juppideks.

Kogu see kupatus läheb ahjuvormi, peale riivjuust, küpsetada 200 kraadi juures kuni tundub, et on valmis. Juurde sobib hästi roheline salat ja/või kõrvitsasalat. Ka ciabatta või mõni kuklike.

Nii lihtne, aga nii hea.
Meeldib ka võimalus sinna köögivilju ära peita ilma, et keegi midagi kahtlustadagi oskaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar