Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 19. september 2015

Paisriisiküpsised maapähklivõiga

September on nii raske kuu. Kolimised, pakkimised, pesupesemised, maalesõidud, vihikud, uued jalanõud, lahtipakkimised, koristamised, õunad, õunamahl, pudelid, purgid, pohlad, pirnid, tolm, vihm, õunad, Sassu sünnipäev, õunad, pakkimised, pliiatsid, maalesõidud, tegemata tööd, ja kas ma õunu nimetasin?

Sassu sünnaks sai kordusmenüüd, st ühtegi uut asja ei teinud. Aga kuna kasutasin klassikat, jäid kõik väga rahule.

Küll aga märkasin, et oma kõige vanemat klassikat ehk pähklivõimaitseliste paisriisiküpsiste retsepti pole ma siia üles tähendanudki. Olgu see siis selle kuu retsept. Kust ma selle retsepti sain, seda ma enam ammugi ei mäleta. Igatahes on sel mingi seos Ameerikaga. Ja igatahes on need küpsised absoluutselt fantastilised.

120 gr pehmet võid
120 gr pehmet margariini
2,5 dl suhkrut (viimasel ajal panen vähem)
1-2 tl vanilliekstrakti (võib ka olemata olla)
1-2 spl maapähklivõid (võib ka rohkem olla!!! nämm....)
3,75 dl nisujahu (muidugi võib olla täisterajahu, sobib ka spelta)
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
5 dl paisutatud riisi šokolaadiga (võib ka valget riisi)

Klopi või, margariin, suhkur ja vanilliekstrakt miskeriga heledaks vahuks, lisa maapähklivõi.
Lisa jahu, küpsteuspulber ja sooda, sega. Seega juurde paisriis.
Tõsta ahjuplaadile kuhjad, jäta üsna suur vahe. Küpseta 190 kraadi juures 8-10 min ehk kuni äärtest kergelt pruunid. Lase jahtuda, siis saab plaadilt kätte.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar