Retsept on selline:
100 g Või
1.5 dl Tuhksuhkur
2 dl Jahu
TÄIDIS
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 spl Sidrunimahl
2 spl Apelsinikoor (riivitud)
0.75 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g Vaarikas
200 g Mustikas
Vahusta või tuhksuhkruga, lisa jahu ja sega läbi. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Suru siis 35 x 35 cm suuruse vormi põhja ning küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit (kuldpruuni värvuseni).Täidise tarvis klopi munad lahti, sega hulka suhkur, sidrunimahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaota marjad küpsetatud põhjale ja laota täidis nende peale. Küpseta 30–35 minutit.Kogus 16 tükki.
Minu versioon: mul oli u pool osa marjadest valged sõstrad, 1/4 osa mustikas ja 1/4 vaarikas. Seepärast ma sidrunimahla ei pannud - valged sõstrad on isegi hapumapoolsed. Apelsinikoort polnud kah kusagilt võtta, jäi lihtsalt ära. Aga õnneks olid maamunad.
Tulemus: väga väga maitsev kook! See põhi on imeliselt karamelline. Pigem lihtne, isegi väga lihtne teha ka. Mina tegin 1,5-kordse koguse, sellest jagub kenasti ka päris korralikule jõugule (meid hetkel 7 in ja järgi jäi ka). 10 in puhul täiesti ok, arvestusega, et ikagüks saaks ikka mitu tükki.
Loe lähemalt https://toidutare.ohtuleht.ee/929114/vaarika-mustikakook
Loe lähemalt https://toidutare.ohtuleht.ee/929114/vaarika-mustikakook
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar