Täiesti ausalt võtsin raamaturiiulist suht suvalise raamatu ("Kodukirja parimad palad 2007") ja otsustasin, et siit valin. Pidusema päeva tõttu oodati minult üht kooki, valituks osutus vaarika-toorjuustutort, mille retsepti ma netist ei leiagi. Ma muidugi asendasin ka, sest vaarikaid mul ei olnud, aga sügavkülmaõnnetuse pärast oli igasugu muud kraami, eriti mustikaid. Ja musti sõstraid, ja pohli. Ehkki, arvan, et vaarikad oleks selle koogi juures siiski parim valik. Kook oli suurepärane, eriti ülejärgmisel päeval (vähemalt see pisike tükk, mis järgi jäi). Küpsetada pigem madalamal temperatuuril ja isegi vähem aega, mul läks etteantud ajaga pealt liiga pruuniks.
Põhi:
100 g šokolaadivahvleid
3 sl sulatatud võid
Täidis:
350 g külmutatud või värskeid vaarikaid
1 sl suhkrut
1 tl maisitärklist
150 g valget šokolaadi
650 g toorjuustu
1 dl suhkrut
3 muna
Murenda vahvlid, sega võiga ja suru 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Seega väikeses nõus vaarikad, suhkur ja tärklis. Lase keeda 2 min. Jahuta.
Sulata šokolaad vesivannil. Lase pisut jahtuda. Vahusta toorjuust 1 dl suhkruga. Lisa ühekaupa munad, samal ajal vahustades. Sega hulka sulatatud šokolaad. Tõsta põhjale. Tilguta 1 dl vaarikapüreed juustutäidisele ja tee kahvliga muster.
Küpseta 180-kraadises ashjus u 70 min (60!!!). Jahuta üleöö. Serveeri vaarikapüreega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar