Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

esmaspäev, 14. oktoober 2019

Kaerahelbe-maapähklivõi pallid

Mari-Liisi blogist jäid silma mõnusad energiat andvad ampsud. Mõtlesin kohe järgi proovida! Kuna mul ei olnud ei aprikoose ega kakaod, siis jäid valikusse vaid kaerahelbe-maapähklivõi pallid. Ma olen sarnaseid palle ka varem teinud, aga nood on ilma mandlite ja tšiiaseemneteta. Tegin kohe topeltkoguse, mu arust vähemaga pole mõtet üldse jännata (allpool on toodud originaalretsept ehk nn algne kogus). Seisavad ju ilusti (kui lauale ei pane ja jagada jaopärast). Maapähklivõid panin veidi vähem kui retspetis ette nähtud (otsa sai!), aga sellest polnud lugu, hoidsid ilusti vormi.

90 g kaerahelbeid
100 g maapähklivõid
3 sl vahtrasiirupit (või agaavisiirupit või mett)
50 g mandleid (peeneks hakitud)
1 tl vanilliekstrakti (pole kohustuslik, aga annab mõnusa maitse)
1 sl tšiiaseemneid

Tõsta kõik koostisained suurde kaussi ja sega ühtlaseks kleepuvaks massiks. Aseta kauss külmkappi ja lase seal 30 minutit seista, et kaerahelbed imaksid endasse niiskust ja muutuksid pehmemaks. Tõsta väike ports massist peopessa. Seda on mugav teha jäätisekulbiga, millega saad umbes supilusikatäie suuruse palli. Vormi peos palliks. Tee nõnda 12 pallikest. Hoia külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar