Tänasel kaunil pühapäevahommikul muudkui otsisin oma varamust sõrnikute retsepti, aga seda polegi siia kirja saanud. Guugeldasin veidi, võtsin aluseks selle sõrnikute retsepti ja tuunisin veidi, tuginedes ricottapannkookide retseptile. Lisasin veidi sidrunimahla ja sutsu soola, suhkrut ka väikese liiaga. Võiks panna ka vanillisuhkrut, aga seda mul polnud. Kõige aluseks olid OMA KANADE MUNAD, mis andsid imelise värvi. Ning seda tuleb tunnistada, et seismine tuleb tainale kasuks. Olen varem teinud sõrnikuid kohe peale taina valmissegamist, aga seekord kuulasin soovitust ja lasin u 30 min seista. Sai tihke ja hea, mugav käsitleda.
Väljaandvus: 400 g ricotta ja 3 muna puhul sai meil söönuks (loe: kõhu kohe kõvasti täis) kolm sööjat. Tõsi, tegu oli brunch'iga, seega tuleks arvestada, et nt koolipäeva hommikul söödaks neid oluliselt vähem. Siis saaks ehk 4 muna ja u 550 g ricottaga hakkama.
Igatahes olid need sõrnikud lihtsalt fantastiliselt maitsvad! Praadimisel lisasin pannile ka veidi võid, eks selellegi oli oma mõju.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar