Sügavkülmas oli üks korralik tükk lammast. Ei teagi, mis tükk, aga vist seljatükk koos selgrooga. Nagu hiljem puljongikeetmisel selgus.
Aga tagasi esimese etapi juurde. Eemaldasin selgroolt ni palju liha kui sain, lõikasin u õunaviilusuurusteks tükkideks ja pruunistasin. Panin multikeetjasse. Praadisin juurde sibulat. Lõikasin kaalikat, pruunistasin ja potti. Peale valasin veidi vett ja üht sõbranna tehtud punasesõstraketšupit, mis tundus jube terav olevat... Siis küüslauku. Soola, pipart. Ja hauduma. Peale tunnikest haudumist leidsin, et midagi oleks veel vaja. Otsisin netist inspiratsiooni ja leidsin: lambale läks seltsiks kaneelikoor ja jahvatatud koriander! Veidi aja pärast leidsin, et oot, mul ju ikkagi on porgandit ka! Nii et lõikasin porgandid õhemateks pikkadesk viiludeks ja panin ka potti. Porgand ju pehmeneb ka kiiremini kui lammas või kaalikas, seega väga hiljaks ei jäänudki. Lõpuks valasin veel peale üks kohvikoorepõhja (väike kogus) ja valmis olig. U 2 tundi. Kõrvale sobis üllatavalt hästi kõige tavalisem keedetud riis! Jälgi ainult, et seda va kastet ikka piisavalt oleks!
Kaneel andis väga huvitava, väga meeldiva nüansi. Koriandrit eriti ei tundnud, aga kui oleks värsket koriandrit, sobiks ehk seda peale riputada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar