Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

kolmapäev, 20. aprill 2016

Suitsukalapirukas

Naabripoiss tõi kevadise, rasvase, imehea, paksu suitsulatika. Osa sellest tuli pirukaks teha.

Tegin mõnusa juustumaitselise suitsukalapiruka sarja 100 rooga pirukaraamatust.
Minu asendused:
kõige tähtsam on asendada tavaline nisujahu millegi mõnusamaga. Mina panen tavaliselt enam-vähem pool kogusest speltajahu ja teise poole täisteranisujahu, ja vahel õige pisut tavalist valget jahu ka. Minul läks jahu natuke rohkem. Spelta ja täistera teevad tainaosa mõnusalt pähkliseks ja krõbedaks, tavalise valge jahuga sellist tulemust ei saavuta.

Täidisesse lisasin pisut tilli ja kuivatatud sibulahelbeid (I love Ikea), muu läks nii, nagu ette nähtud. Hästi mõnusalt krõbeda põhjaga (mul oli põhi ahjus u 15 min vähemalt, sest tegelesin samal ajal mingite kruvide keeramisega, 15 min olekski parem) ja mõnusalt juustune. Suitsukala maitse jäi päris tagasihoidlik.

Koos mõne kurgi- ja tomativiiluga vähemalt minu jaoks ideaalne õhtusöök.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar