Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

kolmapäev, 30. märts 2016

Puuviljadega lihavõttepasha

 Minu seekordne pasha pärineb raamatust "100 magustoitu". Selle teevad eriliseks õunatükid, mis annavad pashale mõnusa hapuka ja värske lisamaitse. Hästi hea, klassikaline pasha. Natuke kergem kui keedetud pasha.

Peale pikki otsinguid leidsin, et üks kokandussõber on selle retsepti juba minu eest kirja pannud:

Puuviljadega lihavõttepasha

100g võid
1dl suhkrut
2dl vahukoort
500g kohupiima
2 munakollast
50g purustatud mandleid
100g rosinaid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 suur õun
3tl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
100g kuivatatud ananassi-papaiasegu (minul oli mingi muu segu, sh kirsid jms)

Vahusta ühes kausis toasoe või suhkruga ja teises kausis vahukoor. Kolmandas suures kausis sega kohupiim ja munakollased, lisa või ja suhkru segu, vahukoor, mandlitükid, kuivatatud viljad, rosinad ja riivitud sidrunikoor. Koori ja puhasta õun, lõika väikesteks tükkideks, piserda üle sidrunimahlaga, lisa 3 tl suhkrut ja vaniljesuhkur ning lase maitsestuda ca 10 min. Nõruta õunatükid ning lisa segule ning sega korralikult läbi. Vooderda sõel külma vette kastetud marliga ja tõsta pasha selle sisse. Keera kangatükid peale ja aseta taldrik vajutuseks kõige otsa. Pane koos sõelaga kaussi ja jäta külmkappi järgmise päevani nõrguma. Enne serveerimist kummuta pasha taldrikule. Kaunista soovi korral kuivatatud puuviljade või mandlitega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar