Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

pühapäev, 7. veebruar 2016

Kalkun ahjus

Imepärane hautis, kus soleerib kalkuni kintsuliha. Parim valmistatuna keskmiselt köetud puuahjus süte vahel.

Pakk kintsuliha (u 700 gr on seal Rannamõisa pakis)
Tükeldada, praadida tükid kiirelt võis
Tõsta ahjupotti, peale soola-pipart
3-4 porgandit (võib ka mõni pastinaak hulgas olla) tükeldada, praadida samal pannil hästi kergelt üle, lisada potti
Panniloputusvesi ka lisada potti
veel veidi küüslaugupulbrit, tibake garam masalat, paar tl ploomimoosi vms, kui on.

See kupatus ahju, veidi enne valmimist lisa musti ploome või suuri rosinaid.
Peale ahjust võtmist valasin peale veidi vahukoort.

Sõime jasmiiniriisiga.
Sisuliselt sõime neljakesi (sest väikseim oli nii unine, et pea juba nokkis) peaaegu kõik ära. Ilmne ülesöömine, aga issand, see on tõesti nii hirrrrmus hea. Ja ülilihtne ju! Saaks teha ka multikeetjas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar