Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

laupäev, 22. märts 2014

12. nädal: muffinid valge šokolaadi ja punaste sõstardega

See nädal on retseptikatsetuste osas väga vaene olnud, kuna koolivaheaja ja komandeeringute tõttu on pere pidevalt väga väike.

Siiski, kuna on laupäevaõhtu, ja seda tuleks miski hea magusaga tähistada, siis tegime muffineid. Tütreke tahtis muffineid valge šokolaadi ja punaste sõstardega ning netist leidsin ühe peaaegu täpselt vastava retsepti. Tõsi, originaalis on kasutatud maasikaid, aga on öeldud, et võib ka muude marjadega teha.

Tegimegi lapsega koos, hea lihtne oli. Kõige raske osa on šokolaadi hakkimine, aga ülejäänuga saab laps ise hakkama. Miskipärast tui tainast tublisti rohkem kui 12 muffini jagu - u 14 jagu hoopis.

Omal algatusel, st jällegi tütre algatusel tegime peale roosa glasuuri tuhksuhkrust ja punasest sõstardest pressitud mahlast. Roosa sai imeilus roosaroosa ja sobis täiuslikult. Nii maitse kui ka väljanägemise poolest. Need on nüüd ühed mu lemmikmuffinid kindlasti!

Vaatan, et seda retsepti on proovitud õige mitmes blogis ja ühes neist on kaunistamiseks kasutatud vahukoort. Vahukoorega on ka kindasti hea, ja võiks teinekord proovida, aga mul on isegi tunne, et sellise kauni roosa glasuuriga on parem. Ja ma pole kindel ka maasikate osas. Maasikad on selgelt parimad värskelt, või siis moosina. Küpsetistes lähevad nad hapuks ja suht mõtetuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar