Inglise keeles on selle nimi water cake, aga veekook kõlab eesti keeles ikka liiga veidralt.
Õigem oleks väga vegan šokolaadikook, sest sellesse kooki ei käi muna ega piim. Ehkki, on öeldud, et piima võib kasutada vedelikuna, kui tahtmist on. Kook on siiski nisujahu baasil, seega päris sobiv meie pere allergikule pole, aga nisuga on meil asjad paremaks läinud, seega pigem väldime piima kui nisu.
Lühidalt nii:
380 ml vett (võib asendada piimaga, apelsinimahlaga vms)80 ml oliiviõli
1 tl vanilliekstrakti või -pastat
370 g jahu (jahu tuleb sõeluda, siis jääb tulemus kohev!!!)
2 tl küpsetuspulbrit
240 g suhkrut (panin vähem, u 220 g ja ok)
4 sl kakaod
Vispelda kokku vesi ja õli, sega omavahel kuivained. Vala vedelsegu kuiva sisse, vispelda segi ja vala vormi.
Maitsestamiseks sobivat mis iganes. Mina kasutasin seekord apelsini (u poole apelsini mahl ja natuke riivitud koort), aga ilmselt sobiks siia tõesti üsna palju eri maitseid.
Kook jäi väga maitsev, õhuline, täpselt parajalt niiske või parajalt kuiv. Kindlasti sobiks lõigata horisontaalselt pooleks ja panna vahele hapukat moosi. See kook on ka sellepärast hea, et vajaminevad koostisosad on peaaegu alati kodus olemas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar