Retsept "Oma maitse" 2010 retseptiraamatust. Panen siia kirja ka:
4 broilerifileed (mul olid filelõiked)
2 sl oliiviõli
2,5 sl palsamiäädikat
150 ml värskelt pressitud mahla
150 ml kanapuljongit
2 tl rosmariini
1,5 sl heledat Muscavado suhkrut
1 võikuubik (mina panin u 1,5 sl)
soola-pipart
vahukoort
Pane fileed kile vahale ja tambi õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta oliiviõlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt 2-3 min.
Vala kanale äädikas, mahl, puljong ja rosmaroon ja soola. Aja hautis keema ja lase 5 min kergelt podiseda. Sega aeg-ajalt ja pööra kana ringi.
Tõsta kastmesse suhkur, või. Keeda nii kaua, kuni see muutub paksemaks ja siidiseks. Minul tundus see nii kaua aega võtvat, et võtsin kana välja ja lisasin koort. Vat siis läks õigeks.
Serveerimiseks sobivad ideaalselt fileeritud apelsinid. Minul olid seekord veriapelsinid ja need olid võrratult kaunid! Roheline salat (jääsalat) sobis samuti, nagu ka riis.
See kaste oli lihtsalt liiga hea! Limpsisime kõik ära!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar