Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

pühapäev, 28. detsember 2014

52. nädal: sealiharull

Pidusöögile kutsustud sugulastele pakkusin seekord imehead sealiharulli, mis originaalis kannab nime seakülje rulaad fenkoli -ja ürditäidisega. Tegin üsna täpselt retsepti järgi, ainult pipart panin täidisesse vähem: seda tundus hirmus palju olevat. Ahjaa, tüümiani poes ei olnud, seega läks sisse vaid petersell.

Küpsetasin oma mõnusas suures puuahjus 3 tundi, pärast veel kuumas elektriahjus ilma kaaneta pealt krõbedaks, nii 15 min. Kõrval olid seltsiks porganditükid, nii palju kui potti mahtus.

Lihaks oli mul (vist - kes seda enam mäletab) sea välisfilee, millel oli peal väike pekiriba. Lõikasin raamatuna pooleks ja sai hea suur tükk. Pekipool läks kõige peale. 6 inimest sõid 1,2-kilose tüki jäljetumaks ära. Absoluutses ideaalis võiks lihas veidi rohkem pekki olla, sest 100%-lisest õnnestumisest jäi mu arust veidi, hästi veidi mahlakust puudu.

Kõrvale sobis väga hästi õunasalat, mille kirjutan üles järgmisesse postitusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar