Kaasa sünnipäevahommikuks valmis rikkalik kombo vahukoorest ja šokolaadist: šokolaaditort raamatust "Suur küpsetamisraamat" (lk 114). Küpsetama siin küll midagi ei pea, asi on lihtsamast lihtsam.
Põhi:
125 gr küpsiseid (minul Selga vahtrasiirupimaitselised)
1,5 sl heledat siirupit
25 sulatatud võid
Täidis:
200 gr tumedat šokolaadi
300 ml vahukoort
40 gr tuhksuhkrut
2-3 sl Amaretto likööri
Mina panin sellist Amarettot, mis oli paar päeva seisnud koos mustade ploomidega, ja alkohol oli sealt ammu lahkunud. Koguseliselt vast 1,5 sl, ja see segu sai jumalik!
Koogi kaunistasin šokolaadilaastude, vahukoore ja vaarikamoosiga. Just vaarikamoos oli väga oluline, toomaks väiksest mahlast ja hapukat vaheldust sellesse patusesse ja rikkalikku vahuvärki.
PS Kook on eriti hea ÜLEjärgmisel päeval, seega võib vabalt 2 päeva ette teha, kui on koht, kus külmas hoida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar