Proovimist väärt retsepti leidsin netist, kus see kannab nime maailma parim seenepirukas.
Retseptis ette antud seente asemel oli mul siis pooleliitrine purk seda kuuseriisikahoidist omas mahlas (nõrutasin veidi), muu läks üsna täpselt retsepti järgi. Ja tulemus oli täiesti fantastiline, tõega parim seenepirukas üldse. Ja mõnusalt lihtne ka. "Jess!" ema seenehoidisele!
Kuna see netikülg on veits kahtlane, siis kopeerin retsepti siia ka:
4-le
500g pärmi-lehttainast
1l kukeseeni või 0,6l soolaseeni
200 g suitsu(kana)liha
1 sibul või porrulauk
100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
100 ml 10% rõõska koort
natuke õli ja võid
vajadusel soola-pipart
Täidise jaoks haki seened, suitsukana/liha ja sibul väikesteks tükkideks. Prae pannil killukese või ja õli segus sibul ja lisa siis seened (soolaseeni tuleks vajaduse korral eelnevalt kindlasti leotada, et nad liiga soolased poleks). Nüüd lisa kana ja mõne aja pärast ka Merevaigu juust ning rõõsk koor. Täidis peab jääma paksu seenekastme konsistentsiga, nii et vajadusel lisa veel kas sulajuustu või rõõska koort. Hauta veidi ning tõsta tulelt ja lase jahtuda. Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristküliku suuruseks tükiks ja tõsta küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga mõned augud. Soovi korral võid pealt määrida lahtiklopitud muna ja vee seguga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus u. 15-20 mnutit, ehk kuni pirukas on pealt ilusa kuldpruuni jumega. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar