Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

esmaspäev, 16. juuli 2018

Viilutatud kurgi salat

Kasvatan sel aastal esimest korda kurke, avamaal. Kevad ja suvi on olnud erakordselt soojad ja seetõttu pole kurgikasvatus just eriline raketiteadus. Nüüd neid juba tuleb ja muudkui hakkab tulema.
Täna oli mul vaja suht kiirelt ära lahendada u 1,5 kg eri suuruses kurke ja mõtlesin teha ühe salatihoidise, just nende veidi ülekasvanute pärast.

Leidsin paljukiidetud kurgisalati retsepti Ragne blogist ja seda ma nüüd teen. Ühe lolli vea tegin suure kuumaga ka: panin soola tl asemel spl ja kui viga märkasin, püüdsin eemaldada nii palju kui sain, aga sai ikka ülesoolane. Lähen otsin peenrast veel mõne kurgi. Aga isegi liigse soolaga on salati maitse juba praegu, peale kokkusegamist, täiesti jumalik! Võib-olla nõks sai äädikat palju ja sibulat oli ka vähevõitu, aga ideaalilähedane on küll.

Retseptis on kirjas, et säilib 3 kuud. Seega hea suviseks söömiseks ja natuke äkki jääb sügisesse ka.


Järgmiseks võiks proovida seda retsepti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar