Tegelikult pole mul selle hõrgutise tegemiseks retsepti vaja. Ja ega siin saagi kindlat retsepti olla, sest seda on alati tehtud täpselt sellest, mis parajasti võtta on. Tänapäeval õnneks saab ka poest võtta. Üht-teist on omal ka. Ja tänavuse kestva põrgukuumusega on suulliim ka ainus toit, mida on tõesti mõnus süüa.
Mina tegin umbes nii:
umbes veerand kapsast lõigata ribadeks, vajutada ja pressida veidi, et mahlad liikuma hakkaks.
Lisada tükeldatud värske kurk, tomat (ma panin ainult ühe), redised, mitu soolakurki (võib kasutada ka marineeritud kiurki, kui värkset soolakurki pole), peenestatud küüslauk, hakitud till. Seejärel lisada vett, hapukoort ja soolakurgivedelikku (või marineeritud kurgi vedelikku), suts suhkrut, suts äädikat (marineeritud kurgi kasutuamisel pole vaja), vajadusel soola (soolakurgi puhul pole vaja) ja segada kokku täpselt selliseks, et on oma maitsele paras.
Hakkan kohe uut laari tegema. Jumalik.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar