Saime Värskast imehead suitsulatikas. Minu jaoks seisnes imeheadus selles, et see polnud liiga soolane ega liiga suitsune, nagu sageli kipub olema.
Kalast sai pirukas. Otsisin hulga retsepte, aga lõpuks sai oma retsept, mis muidugi tugineb kümnetele sarnastele. Põhjana kasutasin seekord poest ostetus soolast muretainapõhja (esmaskordselt, muide), mis osutus heaks leiuks, seda enam, et oli alla hinnatud. Küpsetasin esiti põhja veidi 10-15 min, peale sai selline segu:
u 270 gr suitsukala
2 muna (või oli 3? enam ei mäleta!)
suts vahukoort (u ,5 dl)
riivjuustu (u 1 dl või veidi enam)
soola
pipart
Siis ahju ja seal u 30 minutiti, kuni see on valmis.
Oi, see oli taevalik. Imehea kuumalt, hullutav soojalt, fantastiline jahtunult, hõrgutav külmalt. Eriti hea oli see, et et pirukas on nii toitev, et ei saagi palju süüa, seega jagub hästi.
Ning kõige huvitavam oli katsetus väikese, peopesasuuruse taignatükiga: surusin selle hästi õhukeseks lapiks, peale teelusikatäis täidist ja ahju. Ja vat see oli see kõige hurmuvam amps. Kindlasti teen mõnikord just selliseid ampsupirukaid, eriti pidudele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar