Igatahes, inspireeritud mu kolleeg Triinu retseptist, mis ilmub oktoobrikuu ajakirjas Eesti Loodus, valmistasin ma ükspäev astelpaju-pirnimarmelaadi. Orginaalis tehakse seda moosi küll astelpaju ja kõrvitsaga, ent kõrvitsaga on meil sel aastal kehvasti (said liiga hilja maha ja suve ju polnudki), seega pepikesed sobisid suurepäraselt.
Retsept ise on selline:
Kõrvitsa-astelpajumarmelaad
1
kg puhastatud kõrvitsat
1
kg astelpajumarju
1,5
kg suhkrut
Puhastatud
kõrvits lõikuda tükkideks ja panna vähese veega keema. Kui kõrvits on pehme,
lisada astelpajumarjad ja keeta, kuni ka need on pehmed. Keedus kurnata läbi sõela,
asetada uuesti potti, lisada suhkur ning keeta tasasel tulel pidevalt segades,
kuni marmelaad on valmis.
Selle
valmimisastet saab kontrollida, tilgutades veidi segu kuivale taldrikule ja lastes
jahtuda: kui tilgad ei valgu taldrikut kallutades laiali, siis on marmelaad valmis
ja võib panna purki. Kõrvitsa asemel
võib kasutada pirne, õunu või porgandeid.
Tulem oli supersuurepärane! Ideaalne klapp hommikuste ülepannikookidega, näiteks!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar