Üks imeline lihahautis minu lapsepõlvest. Olen taolist varem ka teinud, aga varem pole suutnud saavutada sedavõrd täpselt seda maitset, mis ema tehtul lapsepõlves.
Tegelt on tegu ülilihtne:
porgandid lõigata juppideks, praadida kergelt või ja õli segus, lisada ka sibulat.
Eraldi pannil praadida liha: seekord oli mul välisfilee, aga sobib ka kaelakarbonaad (viimane jääb veelgi mahlasem). Lihalõigud vasardasin, lasin korraks jahust läbi, siis kergelt pannil pruuniks. Lisasin lihalõigud porganditele, peale läks panniloputusvesi, sool, pipar, veidi küüslaugupulbrit. Lisasin ka piima, olles hiljuti lugenud kusagilt piimapõrsa retsepti. Sobiks muidugi ka koor. Ja nii see värk siis haudus u poolteist tundi mu multikeetjas. Peale peterselli ja ongi ehtsa lapsepõlvemaitsega porgandi-lihahautis valmis, mõnus kaste sealhulgas. Kastet peab olema!
Kõrvale sai imelist kartulipurtu ja aurututud brokolit.
Liha kiitis väga ka mu keskmine, kes üldiselt sihukesest tavasöögist (mis pole pitsa ega mingi mehhiko või hiina värk) väga ei pea. Seekord pidas ja võttis juurdegi! Minu võit seekord!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar