Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

reede, 2. oktoober 2015

Tanguhautis hakkliha ja porgandiga - nisotto?

See on nüüd täitsa mu enda retsept, või noh, minule omaselt pigem klassikaline "külmkapi ülevaade". Retsept on inspireeritud/oluliselt kohandatud ühest Pereköögi kokaraamatu roast.

Teha nii:
5-6 porgandit lõikuda tükkideks, panna multikeetjasse võiga hauduma (võib midugi panna ka sibulat)
2-2,5 dl nisutangu loputada ja lisada porganditele
Lisada u pool liitrit (kana)puljongit, lasta haududa u 40 min. Jälgida, et vett oleks piisavalt, vajadusel lisada.
Siis lisada paretud kanahakkliha (minul oli teisets roast alles jäänud jääk), mina lisasin ka veidi head keedusinki. Ja muidugi maitseaineid: sool, pipar, petersell, pune - kes mida tahab.

Aga täpiks i peal ja selleks, mis teeb sest söögist nisotto (vrd risotto)  - see on riivitud parmesani lisamine lõppfaasis. Muahh! Üks minu uus lemmikroog!
Mulle tundub, et nisutang ja kanahakkliha on head partnerid, sest mõlemad on õrnad. Ma ei kujuta siia rooga ette muud hakkliha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar