Retsept 100 rooga koogiraamatust nr 2.
Pähkli-mustika kook maitseb hästi soojalt koos jäätise, vaniljekastme või vahukoorega.
Tainas: 75 g võid, 2 muna, 1,5 dl suhkrut, 1,5 dl apelsinimahla, 3,5 dl nisujahu, 2 tl küpsetuspulbrit.
Kate: 4-5 dl mustikaid, 100 g hakitud kreeka pähkleid, 0,5 dl fariinisuhkrut, 3 tl jahvatatud kaneeli, 50 g sulatatud võid.
Määri koogivorm võiga.Sega katteained (va mustikad).Sulata taina jaoks või, lisa munad ja apelsinimahlning mikserda läbi.Sega hulka suhkur ja seejärel jahu koos küpsetuspulbriga. Raputa 2/3 pähklikattest taignale, kuid ära sega, tõsta vormi nii et tekkiksmarmori muster.Puista peale mustikad ja ülejäänud pähklid, vajuta kergelt kinni. Küpseta 175`c juures 45 min. või kuni tikk jääv puhtaks.
Mina kasutasin puhta nisujahu asemel osaliselt speltajahu ning osaliselt täistera-nisujahu, kattele lisasin veel veidi kliisid, et rohkem saaks. Külmast võetud mustikad tuleks muidugi segada tärklisega, enne kui koogile tõsta.
Oioio, kui hea! Vahukoorega, oo.... Parem kui ÜKSKI kohvikukook.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar