Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

teisipäev, 31. detsember 2019

Enchilada-lihapallid

Aasta viimane roog oli täiega fantastiline, lihtsalt suurepärane, täpselt meie-pere-roog!
Retsept pärineb Kodukirja jaanuarinumbrist, aga näe, jõudis minuni veel detsembris ja nii ta vana-aasta lauale jõudis. Oli suht lihtne (sest P vormis pallid) ja kiire ka.

500 g veisehakkliha (mul oli 400 g segahakkliha - meile oli see kogus praegu täpselt paras, et end lõhki süüa)
1 dl riivsaia
1 suur muna
2 küüslauguküünt
1 tl tšillipubrit
05, tl jahvatatud lambaläätse vms
0,5 tl punet
2 sl õli
1 väike sinul
500 g tomati-tšillikastet
0,5-1 dl vett
1 purk kidney-ube
170 g konservmaisi
3 dl riivjuustu
soola, pipart
Serveerimiseks avokaado, hapukoor, nachod, pasta.

Sega kausis hakkliha, riivsai, muna, purustatud küüslauk, maitseained. Maitsestasoola-pipraga, sega, vormi pallikesed. Pruunista need pannil ja vala ahjuvormi.
Prae pannil sibul ja lisa tomati-tšillikaste (keetsin ise tomatitest+tomatikonserv+ maitseained+tšillikaste) ja veidi vett, nõrutatud oad ja mais. Maitsesta, vala vormi lihapallidele, peale riivjuust ja küpseta ca 15 min 190 kraadi juures.
Serveeri hapukoore, avokaado, pasta ja/või tortiljadega - peolaua puhul oli meie laual kõike, lisaks värske kurk.
Superhüperhea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar