Mis siin toimub?

Kirjutan siia üles meie perele enam meedinud retseptid: see on mu omaenda väike retseptikogu. Neid, mis ei nii väga meeldinud, ma üles ei kirjutagi.

Challenge ka:
TEHA IGAL NÄDALAL VÄHEMALT ÜKS KORD ÜHE UUE RETSEPTI JÄRGI SÜÜA.

Ja kirjutada see siia üles, või linkida, või panna märge raamatule ja leheküljele.

esmaspäev, 2. september 2019

Hakkliha-suvikõrvitsakakud

Oi, täna sai head süüa! Juuu-bee head! Tegin selle retsepti järgi. Hakkliha oli 500 gr ja suvikõrvitsat riivisin, lisasin ka küüne küüslauku. Rullist viilude lõikamine osutus küll võimatuks, aga mätsisin nad siis ahjuplaadil enam-vähem kakukujuliseks ja käras küll.

Igaks juhuks kirjutan siia ka:
600 g hakkliha
1 dl riivsaia
1 dl vett riivsaia paisutamiseks
1,25 tl soola
1 muna
peenpipart
Hakklihale lisada vees paisunud riivsai koos vähese vedelikuga, mis sinna on jäänud, sool, muna, pipar. Segada korralikult läbi ja laotada küpsetuspaberile.

Täidis:
1 väiksem suvikõrvits
1 sibul
soola
Täidise peale riivjuustu.

Suvikõrvits lõigata väikesteks kuubikuteks, sibul hakkida peeneks, praadida vähese õliga pannil koos läbi, maitsestada.
Jahtunud täidis laotada küpsetuspaberil olevale hakklihale, peale raputada riivjuustu.
Küpsetuspaberi abiga rullida kokku ja lõigata väikesteks juppideks. Küpsetada 200 kraadise ahju keskmises vahes kuni hakkliha on küps ( ~30 min).

Serveerisin riisi ja kurgisalatiga, kõrvale võeti ka meestemoosi ja mingit plösö. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar