Tegin tütrele tema soovil maasika-jogurtitordi. Baasina kasutasin seda retsepti, aga ainult baasina. Sest põhja tegin digestive küpsistest ( u 310 gr küpsiseid, 45 gr võid) ja kuna maasikad jõudsid enne torditegu hallitama minna, siis sai kate ka teistmoodi kombineeritud, mitte tarretisepõhiselt. Põhja peale panin rabarberimoosi (väga hea lahendus, muide!) ja täidisesse lisasin veidi kondenspiima, muidu tundus liiga jogurtine. Ehkki ma arrrrmastan kreeka jogurtit! Kogused korrutasin u 1,3-ga mu 28 cm läbimõõduga vormi jaoks.
Eriti hea oli see kook peopäevajärgselt, aga asi võis olla ka selles, et peol oli nii palju süüa, et kõik juba oigasid ja ägisesid, kui tort välja toodi ja tema võlu ei tulnudki selgelt välja.
Imehea, mahedamaitseline tort, millest jagub hästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar