Hakkame sättima!
Eriti Piduliku Päeva eel on juba kohane süüa midagi hästi eestipärast. Näiteks ahjuputru kruupidega.
Antud retsept pärineb ühest kokaraamatust, mida veel ei ole, ent mis kindlasti tuleb, sest ma juba toimetan selle kallal. Nimetagem seda Iti kruubipudruks.
Originaalretsept:
500 gr odrakruupe
1,5 l vett
1,5 sl soola
100 gr taluvõid
Pese tangud hoolikalt kuuma veega, pane potti, peale võitükke.
Puuahjus tahaks ta olla ilma kaaneta, u 2-3 tundi lahedalt. Mina segasin vahepeal korra.
Kõrvale sobib hästi ahjupeet, marineeritud kurk ning praetud sibul singitükkide või kõrnestega. Ja muidugi must leib.
Mina tegin oluliselt väiksema koguse. Meie perele oleks umbes pool päris paras. Eriti kui nt magustoitu ka on.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar