Selle suve mummud ja mahlased kollased suvikõrvitsad tuli kuidagi ära lahendada. No ei ole leidnud mina slelist kavalat moosiretsepti suvikõrvitsaga, mis kohe kõigi lemmik oleks. Sestap proovisin oma tavalise suvikõrvitsakoogile vahelduseks Evelin Ilveses suvikõrvitsa-šokolaadikooki. Ja saan kenasti "kuu kirja" kah! ;)
Suvikõrvitsa-šokolaadi kook
• 5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna
• 3,5dl taimeõli
• 7,5dl riivitud suvikõrvitsat
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju
Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.
Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa).
Mina panin pähkli-rosinasegu ning küpsetasin suurel, suhteliselt kõrgete äärtega ahjuplaadil ning klappis väga täpselt. Nüüd nuputan, kas ja millist glasuuri peale teha, aga kook on juba ka naturaalselt väga mõnus, mahlane, maitsev!
Hiljem: valisin glasuuriks lihtsa või-hapukooreglasuuri:
Hiljem: valisin glasuuriks lihtsa või-hapukooreglasuuri:
- 50 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 spl kakaod
- 2 spl hapukoort
- Pane või potti ja sulata, lisa omavahel segatud kakao ja suhkur ning siis hapukoor, keeda umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda, enne kui koogile valad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar