Kõrvitsad.
Suured ja heledamad, väiksed ja tumekollased.
Seekord sai üks väike tumedake ahju aetud ja püreest päts-küpsised kokku keeratud. Lähtekohaks sai võetud üks ameerika retsept nimega pumpkin-oatmeal-chocolate-chip-cookies. Ja seda ma siis hakkasin omale sobivaks tuunima.
Kõigepealt suhkur. Ameerika retseptidest võib julgelt kolmandiku suhkrut välja jätta. Nisujahu asemel kasutasin speltat ja kaerajahu. 1,5 tassi šokolaaditükkide asemel läks kolmandik tassi šokolaadi, kolmandik rosinad ja kolmandik kuivatatud jõhvikaid. Et ikka oleks tervislikum.
Retsept minu moodi siin:
1 tass pruuni suhkrut (mul oli võtta pooleks fariin ja tavaline pruun)
170 gr võid, pehmenenult
1 tass kõrvitsapüreed
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
Kuivsegu:
1 tl kõrvitsamaitseaint
0,5 tl kaneeli
1 tass speltajahu
0,5 tassi kaerajahu
1,5 tassi kiirkaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl soola
0,5 tassi rosinaid
0,5 tassi kuivatatud jõhvikaid
0,5 tassi šokolaaditükke (nööpe)
Väga palju segada pole vaja. küpseta 10-12 minutit (mina küpsetasin küll rohkem ja isegi valminult on väga pehmed, üldse mitte kõvad).
Minu jaoks on tegu parajalt sõltuvust tekitava maiusega. Üks laps sõi isuga tainast. Loodan, et midagi jääb ka homme spordipoisile kotti pistmiseks!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar