Naabripoiss tõi kevadise, rasvase, imehea, paksu suitsulatika. Osa sellest tuli pirukaks teha.
Tegin mõnusa juustumaitselise suitsukalapiruka sarja 100 rooga pirukaraamatust.
Minu asendused:
kõige tähtsam on asendada tavaline nisujahu millegi mõnusamaga. Mina panen tavaliselt enam-vähem pool kogusest speltajahu ja teise poole täisteranisujahu, ja vahel õige pisut tavalist valget jahu ka. Minul läks jahu natuke rohkem. Spelta ja täistera teevad tainaosa mõnusalt pähkliseks ja krõbedaks, tavalise valge jahuga sellist tulemust ei saavuta.
Täidisesse lisasin pisut tilli ja kuivatatud sibulahelbeid (I love Ikea), muu läks nii, nagu ette nähtud. Hästi mõnusalt krõbeda põhjaga (mul oli põhi ahjus u 15 min vähemalt, sest tegelesin samal ajal mingite kruvide keeramisega, 15 min olekski parem) ja mõnusalt juustune. Suitsukala maitse jäi päris tagasihoidlik.
Koos mõne kurgi- ja tomativiiluga vähemalt minu jaoks ideaalne õhtusöök.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar