Igasugused peedisupid-boršilised on lihtsalt nii head! Paitavad kõhtu ja maitsevad jumalikult. Meie perele sobivad väga! Nüüd leidsin 2016 veebruari "Pereköögist" natuke uutmoodi punase hakklihasupi retsepti. Netist seda veel ei ole, aga kuna see oli nii täiuslik, siis ma võtan selle aja ja toksin siia ümber.
300-400 gr veise- või seguhakkliha
4 sl oliiviõli
2 toorest peeti
2 sl punaveiniäädikat (asendasin 1 sl õunaäädika ja 1 sl balsamico-äädikaga)
1 pastinaak või juurseller (pool)
2 porgandit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
4 sl tomatipastat (ma ei pannud, annab liiga intensiivse maitse laste jaoks)
1 apelsini mahl
400 gr purustatud tomati konservi
1,2 - 1,5 l veise- või kanapuljongit
soola ja pipart
2 sl mett
Riivi peedid, pastinaak või seller ja porgandid jämeda riiviga või lõika tikukesteks. Haki sibul ja purusta küüslauguküüned. Prae hakkliha poti põhjas 2 sl õli jumekaks ja tõsta taldrikule. Prae ülejäänud õlis aedvilju koos veiniäädikaga u 10 min. Lisa tomatikonserv, puljong, mesi, apelsinimahl ja hakkliha. Maitsesta ja keeda 45 min kuni tund. Serveerimisel lisa peterselli ja nagu ikka, hapukoort.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar